«Det er viktig å ha tid til å ta opp faglige problemstillinger til faste tider
og med faste rammer»
Ridderne leder nettverksgrupper som tar for seg bestemte fagområder, tvang og makt i forhold til helse- og omsorgsloven kap. 9 eller pasient- og brukerrettighetsloven Kap. 4A, utfordrende atferd, kommunikasjon, opplæring av ansatte, selvbestemmelse og brukermedvirkning for å nevne noen mulige temaer.
Deltakerne møtes en gang i måneden eller hver 6 uke for økt refleksjon i yrkesutøvelsen og deling av informasjon og kunnskap.
Gruppen kan også være satt sammen av ansatte fra et eller flere tjenestesteder/boliger. Temaene for disse nettverksgruppene kan være mer bruker-/personalrelaterte problemstillinger hvor det diskuteres innhold i enkelt tiltak og samarbeid på tvers av tjenestested/bolig.
Målet med de ulike formene for nettverksgrupper er å finne praktiske løsninger på konkrete problemstillinger i samarbeid med kollegaer.
Gruppene blir satt sammen på bakgrunn av deltakernes erfaring og arbeidsoppgaver.
De kan gjerne settes sammen på tvers av kommunegrenser.
I 2009 ledet vi 4 nettverksgrupper på tvers av bydelene i Oslo kommune, i 2010 startet vi opp en nettverksgruppe i en bydel i Oslo med fagkonsulenter fra 4 boliger og i 2011, 2012 og 2014 startet vi opp fem nettverksgrupper i kommuner i Akershus fylke.